Аналіз інструментарію автоматизації та діджиталізації гірничих робіт на вугледобувних підприємствах України - Кірєєв, І. С.; Лапко, В. В. (НТУ ДП, 2021)
Сучасний етап видобутку корисних копалин характеризується застосуванням високопродуктивної техніки, інтенсифікацією виробничих процесів, а також комплексним використанням надр і турботою про екологічну ситуацію. Для підтримки успішного проходження всіх життєвих циклів шахти необхідно використовувати принципово нові проектні рішення, які відповідають тенденціям розвитку світової діджиталізаціі гірничодобувної галузі.
Keywords: корисні копалини; гірничодобувна галузь