Технічний проєкт буріння свердловини на нафто-газокондесат у межах Пів-денно-Русанівської площі (Полтавська область) - Новіков, Андрій (НТУ "ДП", 2023)
Мета роботи: розробити проект буріння свердловини на Південно Русанівської нафто-газоконденсатної площі (Сумська область)
Technical program to drill oil-and-gas condensate well within Pivdenno-Rusanivska area (Poltava Region)
Практичні результати - розроблено технологію буріння експлуатаційної свердловини для умов Південно-Русанівської нафто-газоконденсатної площі: виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано конструкцію свердловини; здійснено обґрунтування бурового устаткування; обґрунтовано породоруйнуючий інструмент, технологія кріплення свердловини. Розроблено питання охорони надр і довкілля.
Keywords: ПІВДЕННО-РУСАНІВСЬКА НАФТО-ГАЗОКОНДЕНСАТНА ПЛОЩА, БУРІННЯ, ПАРАМЕТРИ, ДОЛОТО, БУРОВА УСТАНОВКА