Факультет будівництва - 70 кроків у майбутнє - Усик, І. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2021)
Факультет будівництва, якому виповнюється 70 років, був заснований у вже такі далекі п’ятдесяті роки минулого століття. Починаючи з 1949 року значно збільшився прийом студентів на денне відділення гірничого інституту за гірничими та геологічними спеціальностями. Взагалі, для гірничого інституту в повоєнні часи стало характерним постійне зростання кількості студентів, викладачів і покращення матеріально-технічної бази. Таке значне розширення переліку спеціальностей, за якими велася підготовка фахівців, викликало потребу в зміні структури інституту
Keywords: факультет будівництва; спеціальність; університет; історія