Засоби забезпечення безпеки даних при хмарних обчисленнях - Кириченко, О. А.; Олішевський, І. Г. (НТУ ДП, 2022)
Хмарні обчислення (англ. cloud computing) — це модель забезпечення повсюдного та зручного мережевого доступу на вимогу до загального пулу конфігуруємих обчислювальних ресурсів (наприклад, мереж передачі даних, серверів, пристроїв зберігання даних, додатків і сервісів - як разом, так і окремо), які можуть бути оперативно надані і звільнені з мінімальними експлуатаційними витратами і / або зверненнями до провайдера.
Keywords: безпека даних; хмарне обчислення; обчислювальні ресурси