Еколого-естетичне виховання молоді в контексті здорового способу життя - Шевяков, О. В.; Славська, Я. А.; Капоровський, О. Е. (My University, 2013)
Формування екологічної культури у широких верств населення є загальновизнаною домінантою в сучасному екологічному русі різних країн. У зв’язку з цим особливого значення набувають еколого-естетичні імперативи, покликані здійснювати облагороджуючий вплив на людину, виховувати її в дусі гуманістичних ідеалів і цінностей, прищеплювати почуття відповідальності за прийняті рішення щодо довкілля. Центральне місце при цьому відводиться сім’ї та школі, де отримує підготовку до життя переважна більшість дітей та молоді. Саме тут створені більш сприятливі умови для здійснення тривалого педагогічного впливу на молоде покоління в дусі сучасної еколого-естетичної парадигми.
Keywords: еколого-естетичне виховання; екологічна культура; здоровий спосіб життя; эколого-эстетическое воспитание; экологическая культура; здоровый способ жизни