Методологія проведення дослідження механізмів публічного управління вищою освітою у наукометричній базі даних Scopus - П’ятничук І. Д. (НТУ «ДП», 2025)
Наукометричні бази даних, зокрема Scopus, є важливим інструментом для аналізу сучасного наукового дискурсу. Завдяки можливості індексації якісних наукових публікацій, таких, як статті, огляди, книги, доповіді на конференціях тощо, Scopus дозволяє дослідникам проводити системний аналіз трендів, динаміки публікацій та цитувань за ключовими тематиками. У контексті дослідження питання механізмів публічного управління вищою освітою аналіз даних у базі Scopus дає змогу визначити найактуальніші напрями досліджень, їхній вплив на розвиток відповідних наукових галузей, а також оцінити участь українських науковців у глобальному науковому дискурсі. Тому важливо здійснити аналіз публікацій у базі Scopus, зосереджуючись на їхній динаміці, структурі та територіальному розподілі тощо.
Keywords: наукометричні бази даних; Scopus; публічне управління вищою освітою