Удосконалення доставки паливно-мастильних матеріалів за рахунок впровадження комплесних заходів, спрямованих на підвищення рентабельності транспортного процесу - Гордін, Дмитро (НТУ "ДП", 2020)
В кінцевій собівартості будь-якої продукції питома вага транспортних витрат досить значна і коливається від 10 до 50%, що суттєво впливає на внутрішній валовий продукт. В той же час продуктивність вантажного автомобільного транспорту за останні роки знизилася. Це викликано низьким технічним рівнем мережі доріг, невідповідністю параметрів доріг інтенсивності дорожнього руху та складу рухомого парку, перевантаженням окремих ділянок доріг. Довідкове: середня швидкість руху на українських дорогах складає 30 км/год., що у 2 рази нижче за європейські показники. Це призводить до: збільшення витрат пального і, як наслідок, вартості перевезень на 20%; зростання терміну доставки вантажу, витрат на оплату праці водія та вартості обслуговування автомобілів, що підвищує вартість перевезень на 20%; зростання в незадовільних дорожніх умовах вартості обслуговування автомобілів, скорочення терміну їх служби (до 30 %) та падіння продуктивності.Тому, задача, що розглядається в кваліфікаційній роботі - підвищення ефективності транспортного процесу перевезення ДП основним споживачам рухомим складом АТЦ ГП за рахунок впровадження ефективних заходів (розробка раціональних маршрутних систем транспортного обслуговування, використання ефективних ТЗ високої продуктивності), які направлені на підвищення ефективності транспортного процесу обслуговування ГП є актуальною.
Keywords: ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖУ, МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ, ДИЗЕЛЬНЕ ПАЛЬНЕ, АВТОМОБІЛЬ-БЕНЗОВОЗ, ТРАНСПОРТНА МЕРЕЖА, МАРШРУТ, ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПРОЕКТ