Еволюція перекладу у сфері технологій. Перекллад технічної документації та прграмного забезпечення. - Кислиця, Тетяна Ігорівна (My University, 2024)
Мета дослідження – розглянути основні етапи розвитку перекладу у сфері техніки, особливо в контексті локалізації програмного забезпечення, розглянути проблеми, що виникають у процесі перекладу, та запропонувати шляхи їх вирішення.
Keywords: автоматизований переклад (АТ); нейронний машинний переклад (НМП); системи перекладу пам’яті (Translation Memory Systems); глосарії та термінологічні бази