Геймдизайнер як творець ігрового всесвіту - Балян, Андрій Давідович; Ширін, Артем Леонідович (My University, 2023)
Безліч людей працює над створенням будь-якої комп’ютерної гри. Процес створення гри вимагає багато коштів та часу. В основному те, чим займається людина у команді розробників, зрозуміло з назви: програміст – програмує, композитор – створює музику, художник – малює, а зрозуміти, що робить геймдизайнер складніше. Геймдизайнер – це людина, яка бере участь у кожному етапі, у кожній деталі розробки: арт-стиль, співпраця з програмістами, левел-дизайнерами, музикантами, художниками, створення концепту гри, і аж до внутрішніх документів гри, що розробляється.
Keywords: геймдизайнер; баланс геймплею