Дослідження впливу фізичних показників матеріалів на віртуальне середовище, відтворене сучасними методами сканування - Пімахов М. В. (НТУ «ДП», 2024)
Сучасні методи 3D-сканування, такі як фотограмметрія, LiDAR та Gaussian splatting, активно використовуються для створення віртуальних моделей об'єктів. Основна мета дослідження — підвищення якості відтворення матеріалів у віртуальних середовищах шляхом коректної інтерпретації їх фізичних властивостей, таких як шорсткість і металічність.
Keywords: віртуальне середовище; фізичні показникі матеріалів; сучасні методи сканування