Транспортні екологічні проблеми та шляхи вирішення - Бондарчук Т. О. (НТУ «ДП», 2024)
Автомобільний транспорт в Україні в 2017 році налічував понад 9,2 млн. транспортних засобів, у тому числі 6,9 млн. легкових автомобілів, біля 250 тис. автобусів, біля 1,3 млн. вантажних автомобілів, більш 840 тис. одиниць мототранспорту. Сьогодні автомобільний транспорт виконує стратегічно важливі економічні та соціальні завдання.
Keywords: транспортні екологічні проблеми; автомобільний транспорт