Методичні вказівки для проведення лабораторних робіт з дисципліни «Механічні властивості та конструкційна міцність матеріалів» для здобувачів першого рівня вищої освіти спеціальності 132 «Матеріалознавство» - Чечель, Т. О. (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Розглянуто основні теми лабораторних занять дисципліни «Механічні властивості та конструкційна міцність матеріалів» з прикладами виконання завдань лабораторних робіт для бакалаврів спеціальності 132 «Матеріалознавство».
Keywords: випробування маловуглецевої сталі на розтяг; випробування на стискання маловуглецевої сталі та чавуна; випробування на стискання анізотропниɯ матеріалів; випробування сталі та чавуна на кручення; випробування сталі на зріз; випробування зразків на триточковий згин; визначення твердості матеріалів за брінеллем