Проєкт спорудження підготовчих виробок пласта С6 панелі №3 шахти «Ювілейна» ВСП «ШУ ПЕРШЕТРАВНЕВЕ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Іванушкін, Д.В. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 105 с., 10 табл., 1 дод., 19 джерел. ПРОЄКТУВАННЯ ПІДГОТОВЧИХ ВИРОБОК, ТЕХНОЛОГІЇ ВЕДЕННЯ РОБІТ, ТЕХНОЛОГІЧНІ СХЕМИ, СКЛАДНІ УМОВИ, СПОРУДЖЕННЯ ПІДГОТОВЧИХ ВИРОБОК. Обʼєкт розроблення - підготовчі виробки пласта С6 панелі №3 шахти «Ювілейна». Мета роботи – проєктування та спорудження підготовчих виробок пласта С6 панелі №3 шахти «Ювілейна» Результати та їх новизна. При проектуванні підготовчих виробок, використані сучасні технологічні схеми та новітні підходи організації робіт, враховано реальні можливості шахтного фонду гірничопрохідницького обладнання. В основу проекту закладена технологічна схема спорудження підготовчих виробок в складних гірничо-геологічних умовах. Виходячи з цього, потрібен специфічний підхід до організації і технології ведення робіт, вміння грамотно і ефективно використовувати матеріали та обладнання , детально разраховуючи та обгрунтовуючи кожний вибір. Це дозволить мати відносну економію при забезпеченні необхідної якості і термінів. Взаємозвʼязок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри будівництва, геотехніки і геомеханіки НТУ «Дніпровська політехніка» в сфері проектування і спорудження гірничих виробок. Сфера застосування – спорудження підготовчих гірничих виробок в умовах шахти «Ювілейна» ВСП «ШУ ПЕРШЕТРАВНЕВЕ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ». Практичне значення кваліфікаційної роботи – підвищення безпеки при спорудженні підготовчих гірничих виробок

Explanatory note: 105 pp., 10 tables, 1 add, 19 sources. DESIGN OF PREPARATORY PRODUCTS, TECHNOLOGIES OF WORK, TECHNOLOGICAL SCHEMES, COMPLEX CONDITIONS, CONSTRUCTION OF PREPARATORY PRODUCTS. The object of development — preparatory workings of the C6 formation of the №3 panel of the Jubilee mine. The purpose of the work — design and construction of preparatory workings of formation C6 of panel №3 of mine "Jubilee". Results and their novelty. When designing the preparatory workings, technological schemes were used to carry out these workings, the real possibilities of the mine fund of mining equipment were taken into account. The technological schemes used are used in the design, the real possibilities of the mechanized equipment are taken into account. The project is based on the technological scheme of construction of preparatory workings in difficult conditions. Based on this, you need a specific approach to the organization and technology of work, the ability to competently and effectively use materials and equipment, calculating and justifying each choice in detail. This will allow you to have relative savings while ensuring the required quality and timing. Relationship with other works — continuation of innovative activity of the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics of NTU "Dnipro Polytechnic" in the field of design and construction of mine workings. Scope of application — construction of preparatory mine workings in the conditions of the mine "Jubilee" VSP "SHU PERSHETRAVNEVE" PJSC "DTEK PAVLOGRADVUGIL". The practical significance of qualification work — increase of safety at construction of preparatory mine workings
Keywords: ПРОЄКТУВАННЯ ПІДГОТОВЧИХ ВИРОБОК; ТЕХНОЛОГІЧНІ СХЕМИ; СКЛАДНІ УМОВИ; СПОРУДЖЕННЯ ПІДГОТОВЧИХ ВИРОБОК