Позиції катеринославського дворянства в обговоренні селянської реформи 1861 р. - Доброгорська, Н. В. (My University, 2008)
Скасування кріпосного права в 1861 р. стало знаковою подією для історії Російської імперії ХІХ століття. Воно наперед обумовило шляхи подальшого розвитку суспільства, стало першим кроком у тривалому процесі формування нових економічних умов та правил, за якими держава мала будувати своє майбутнє. Реформі передувала довга та напружена підготовча робота, до якої було залучено велику кількість людей, розроблено багато проектів, різних за своїм змістом та пропозиціями.
Keywords: кріпосне право; скасування кріпосного права; селянська реформа