Прикладна мінералогія відходів збагачення багатих гематитових руд Криворізького бассейну - Беспояско, Т. В; Беспояско, Е. О.; Євтєхов, В. Д. (My University, 2014)
Розглянуті мінералогічні властивості дрібнозернистих відходів збагачення багатих гематитових руд Валявкинського родовища Криворізького басейну. Наведені результати мінералого-технологічних експериментів з використанням магнітної й гравітаційної технологій їх повторного збагачення.

Рассмотрены минералогические свойства мелкозернистых отходов обогащения богатых гематитовых руд Валявкинского месторождения Криворожского бассейна. Приведены ре- зультаты минералого-технологических экспериментов с использованием магнитной и грави- тационной технологий их повторного обогащения.

Mineralogical properties of fine-grained waste of enrichment of high grade hematite ores of the Valyavkinsky deposit of the Kryvyi Rig basin are considered. Results of mineralogo-technological experiments with use of magnetic and gravitational technologies of their repeated enrichment are given.
Keywords: прикладна мінералогія; збагачення гематитових руд; Криворізький басейн; Валявкинське родовище Криворізького басейну; мінералого-технологічний експеримент