Використання інтенсивних технологій складування відходів переробки на підприємствах гірничої промисловості України - Роман, С. Г.; Медяник, В. Ю.; Медведєва, О. О. (My University, 2022)
Надійне та ефективне функціонування гірничо-збагачувальних комбінатів (ГЗК) з необхідною площею територій для складування продуктів переробки мінеральної сировини (ПП) визначає сталий розвиток Криворізького залізорудного басейну (Кривбасу). ГЗК розташовані в межах міста Кривий Ріг, де відсутні ділянки землі для складування ПП. Однак, сховища ПП необхідно розглядати ще й як техногенні родовища, бо в них накопичена значна кількість цінних компонентів. З огляду на вищенаведене, видобуток техногенних покладів є перспективним методом отримання додаткових корисних копалин, а також вивільненням місця для складування нових ПП, тобто є інструментом забезпечення надійності функціонування ГЗК.
Keywords: продукти переробки мінеральної сировини; гірничо-збагачувальний комбінат; Криворізький залізорудний басейн