Результати дослідження інноваційного потенціалу вугільних шахт в умовах диверсифікації - Хорольський, А. О.; Фомичова, Л. Я.; Почепов, В. М.; Мамайкін, О. Р.; Лапко, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Мета. Запропонувати новий методичний підхід щодо комплексної оцінки вугледобувних підприємств на основі оцінки технологічних схем з точки зору їх сприйняття до інновацій в умовах диверсифікації. Методика. Для вирішення поставлених задач використано комплексний метод, який полягає у геометричній інтерпретації задачі визначення граничних параметрів технологічних схем, застосовуванні критеріальних оцінок для встановлення рівня ефективності виробництва та застосуванні комплексного показника економічної надійності. Результати. Вперше запропоновано критерії оптимальності управління інноваціями у вугільній галузі, які враховують рівень організації інноваціями, організацію інноваційної виробничої системи, організацію інноваційного виробничого процесу. Розроблено комплексний показник «внутрішній потенціал технологічних мереж» – один з найважливіших параметрів оцінки стану вугільних шахт. Встановлено, що його формування – результат впливу комплексу факторів, що визначають ефективність підземного видобутку і, перш за все, властивість вугільної шахти – розвиток в просторі.
Results of research of innovative potential of coal mines in conditions of diversification
Keywords: інновації; мінімальні витрати; обсяг виробництва; інвестиції; економічна надійність; ефективність