Розвиток технологій переробки бідних залізних руд гематит-мартитового складу - Булах, О. В. (Видавництво НГУ, 2019)
Наведено короткий огляд основних технологій збагачення бідних залізних руд гема-тит-мартитового складу, шляхи їх розвитку. Визначено необхідність залучення у переробку окислених залізних руд через зростаючу потребу у високоякісній залізорудній сировині для металургійного виробництва та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище.

Приведен краткий обзор основных технологий обогащения бедных железных руд гематит-мартитового состава, пути их развития. Определена необходимость вовлечения в переработку окисленных железных руд из-за растущей потребности в высококачественном железорудном сырье для металлургического производства и уменьшения негативного влияния на окружающую среду.

A brief review of the main technologies for the enrichment of poor iron ores with a hematite-martite composition and the ways of their development. Identified the need to involve in the pro-cessing of oxidized iron ores through the growing need for high quality iron ore for metallurgical production and reduce the negative impact on the environment.
Keywords: кафедра технологічного інжинірингу переробки матеріалів; загальні питання технологій збагачення; збагачення корисних копалин 2019