Використання генеративного штучного інтелекту для створення артефактів тестування проєктів з побудови програмних продуктів - Павленко, Є. В.; Гнатушенко, В. В. (My University, 2024)
Протягом останньої пари років спостерігається значний розвиток генеративного штучного інтелекту (ШІ) на основі великих мовних моделей (LLM) з перетворювачами (transformers), та сервісів, побудованих на них, таких як ChatGPT від OpenAI, Gemini від Google, Claude від Anthropic, GitHub Copilot, Amazon CodeWhisperer та інші. Тестування має важливу роль у розробці програмного забезпечення (ПЗ). Тестування не тільки життєво необхідне для забезпечення якості ПЗ, але також відіграє значну роль у рефакторингу або переході між різними типами проєктів (proof of concept, MVP тощо).
Keywords: штучний інтелект (ШІ); генеративний штучний інтелект; програмне забезпечення (ПЗ)