Приклади використання моделі абсолютно жорстких тіл в задачах опору матеріалів - Захарова Д. Р.; Жупіев, О. Л. (НТУ ДП, 2022)
На прикладі розглянутої задачі показано, що при використанні моделі жорсткого тіла в статично невизначених конструкціях можливі значні похибки в визначенні зусиль у пружних елементах
Keywords: модель абсолютно жорсткого тіла; метод опору матеріалів; аналітичний розрахунок