Меморіалізація як чинник трансформації культурного ландшафту міста - Степаненко Анастасія Геннадіївна (НТУ "ДП", 2025)
Місто ‒ це складна соціокультурна форма простору, яка є не лише фізичним середовищем проживання людей, а й осередком символічних значень, соціальних взаємодій, культурної пам’яті та ідентичності. Якщо розглядати місто як текст, то він складається з різноманітних наративів, через які проявляється культура певних спільнот у конкретних історичних контекстах. З такої позиції місто постає як простір, у якому культурний ландшафт акумулює і транслює колективну пам’ять.
Keywords: меморіалізація; культурний ландшафт міста; міський простір