Вибір матеріалу та параметрів компенсаційної вставки з'єднання шламового насоса з трубопроводом - Муха Сергій Анатолійович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2023)
Метою роботи є пошук шляхів усунення причин виникнення сколів еле-ментів насоса WBC 18х20 , виявлення причин підвищеної вібрації в насосних установках та умов навантаження вихідних елементів насоса WBC18х20 і трубо-провідної обв'язки. Для досягнення мети у дослідженні було сформульовано такі завдання : пошук шляхів зниження вібрації трубопровідної обв'язки та насосно-силового агрегату; виявлення причин сколів шліців фланця нагнітання та кріпильних лап насоса; пошук шляхів усунення пошкоджень. Об'єкт розроблення - компенсаторна вставка, вибір її матеріалу та пара-метрів з'єднання шламового насоса з трубопроводом . Сфера експлуатації - насосні установки , трубопровідна обв'язка .
Keywords: КОМПЕНСАТОРНА ВСТАВКА; ШЛАМОВИЙ НАСОС; ГАШЕННЯ ВІБРАЦІЇ; КОЛИВАННЯ ТРУБОПРОВОДУ; ГІДРОУДАР; ЖОРСТКИЙ ЗВ'ЯЗОК; СКОЛИ; БІЛИЙ ВИСОКОХРОМИСТИЙ ЧАВУН; ГУМА.