Технологічні рішення з переробки золи виносу Чернігівської ТЕЦ - Соловйов, Д. Ю.; Березняк, О. О. (My University, 2023)
До суб’єктів господарювання, які входять до «Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» внаслідок виробничої діяльності, що розроблений Міністерством екології та природних ресурсів України, відноситься підприємство комунальний енергогенеруючий підрозділ «Чернігівська теплоелектроцентраль ТОВ фірми «ТехНова». Критерії віднесення – значні обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферу та утворення відходів (вугільна зола).
Keywords: ЧернігівськаТЕЦ; магнітна сепарація; вуглецевовмісний концентрат