Гідрогеологічні дослідження для переоцінки запасів підземних вод Причорноморського артезіанського басейну в міжріччі Дніпро–Молочна та розробка водоохоронних заходів - Базік, Вероніка Олегівна (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – гідродинамічні процеси, що формуються при експлуатації водозабірних споруд, в зоні впливу техногенних об’єктів. Предмет дослідження – фільтраційні та ємнісні параметри продуктивних водоносних горизонтів. Метою роботи є обґрунтування додаткових гідрогеологічних досліджень для переоцінки запасів підземних вод Причорноморського артезіанського басейну в міжріччі Дніпро–Молочна та розробка водоохоронних заходів. В загальній частині охарактеризовані сучасні гідрогеологічні умови ділянок родовища та проаналізований багаторічний режим експлуатації водозаборів. В основній частині оцінений взаємний вплив існуючих водозаборів міжріччя Дніпро-Молочна з врахуванням водовідливу Південно-Білозерського залізорудного родовища. Обґрунтований метод переоцінки запасів підземних вод та схематизовані природні гідродинамічні умови північно-східної частини Причорноморського артезіанського басейну. Визначені джерела формування запасів питних підземних вод та розроблені рекомендації щодо охорони надр та навколишнього природного середовища.
Keywords: ЗАПАСИ ПІДЗЕМНИХ ВОД, ВОДОПРОВІДНІСТЬ, ЄМНІСТЬ, ХІМІЧНИЙ СКЛАД, СХЕМАТИЗАЦІЯ УМОВ І ПАРАМЕТРІВ, МОНІТОРИНГ