Управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до клієнтоорієнтованого підходу (за матеріалами ПП «ЄСКО») - Афонін, Сергій Володимирович (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент ЗЕД), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення виступає процес управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій з управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: розглянуто теоретико-методичні основи управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до клієнтоорієнтованого підходу; проаналізовано господарську діяльність ПП «ЄСКО»; досліджено економічну ефективність імпортної діяльності ПП «ЄСКО»; запропоновано проєкт заходів з підвищення ефективності управління зовнішньоекономічною діяльністю та виробничим потенціалом ПП «ЄСКО» й оцінена економічна ефективність запропонованого проєкту заходів.
Management of production potential of an enterprise – subject of foreign economic activity – according to the client-oriented approach (based on the materials of PE "ESCO")
Кваліфікаційна робота ступеня магістр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент ЗЕД), Дніпро, 2022. Об’єктом розроблення виступає процес управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій з управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. Основні результати кваліфікаційної роботи магістра полягають у такому: розглянуто теоретико-методичні основи управління виробничим потенціалом підприємства-суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до клієнтоорієнтованого підходу; проаналізовано господарську діяльність ПП «ЄСКО»; досліджено економічну ефективність імпортної діяльності ПП «ЄСКО»; запропоновано проєкт заходів з підвищення ефективності управління зовнішньоекономічною діяльністю та виробничим потенціалом ПП «ЄСКО» й оцінена економічна ефективність запропонованого проєкту заходів.
Keywords: ВИРОБНИЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ, ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ, ЕФЕКТ ІМПОРТУ, ЕФЕКТИВНІСТЬ ІМПОРТУ, КЛІЄНТООРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД, ПОТРЕБИ СПОЖИВАЧІВ, СТРУКТУРА ВИРОБНИЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ, УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ