Підвищення ефективності технології очистки промислових стічних вод на підприємстві ХХХХХ - Самойленко, Руслан Олександрович (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2024)
Пояснювальна записка: 108 сторінок, 7 рисунків, 10 таблиць, 7 формул, 6 додатків, 59 джерел. Об’єкт досліджень: Технологічний процес очищення промислових стічних вод на підприємстві «ХХХХХ». Мета роботи: зменшити негативний вплив промислових стічних вод на навколишнє середовище та підвищити ефективність очищення.
Підвищення ефективності технології очистки промислових стічних вод на підприємстві ХХХХХ
У теоретичному розділі наведено характеристику складу небезпечних речовин у стічних водах, їх загрозу екосистемі та описані наявні методи очистки токсичних речовин на підприємстві. У дослідницькому розділі було проведено аналіз методів очистки стічних вод, які можуть застосовуватися на підприємстві та можливість вдосконалення технологій очистки стічних вод. У технологічному розділі обґрунтована розробка технічного рішення для вдосконалення існуючих систем очищення стічних вод підприємства «ХХХХХ». Проведені розрахунки та проаналізовані основні параметри запропонованих технологій, визначено принцип їх роботи.
Keywords: МЕТАЛУРГІЯ; СТІЧНІ ВОДИ; ПІДПРИЄМСТВО; ТЕХНОЛОГІЇ; ТОКСИЧНІ РЕЧОВИНИ