Новітні способи акумулювання зеленої енергії - Левченко, Р. О.; Касаткіна, І. В. (НТУ ДП, 2022)
Майбутнє енергетики завжди пов'язується з потребою ефективно накопичувати потужності та використовувати їх у міру потреби. Людство постійно шукає способи збереження енергії. Серед них: літій-іонні акумулятори, газові сховища, гідроакумулюючі електростанції та гравітаційні системи зберігання енергії. У всіх варіантів є свої переваги та недоліки, тому виникає потреба у пошуку нових більш ефективних способах. Подальший розвиток зеленої енергетики зокрема сонячної та вітрової, ставить ряд викликів, головне з яких, як ефективно зберігати чисту електроенергію.
Keywords: збереження енергії; гідроакумулююча електростанція; гравітаційна система; зелена енергетика; сонячна енергетика; вітрова енергетика; чиста електроенергія