Встановлення значень коефіцієнтів розподілення зольності по продуктам збагачення гравітаційних процесів вуглезбагачувальних підприємств - Рудавіна, О. В.; Полулях, О. Д.; Полулях, О. В. (My University, 2018)
На підставі узагальнення даних фактичних балансів фракційного складу продуктів збагачення вугілля визначено значення коефіцієнтів розподілення зольності по цим продуктам для різних технологічних процесів при відділенні двох або трьох продуктів розподілу при густині розподілу 1500 кг/м3 і 1800 кг/м3 для кам’яного вугілля та 1800 кг/м3 і 2000 кг/м3 для антрацитового. Отримані значення коефіцієнтів розподілення зольності по продуктам збагачення рекомендується до використання при розробці зміни до стандарту Мінпаливенерго України СОУ 10.1.00185755.002-2004 «Вугільні продукти збагачення. Методика розрахунку показни-ків якості» з урахуванням шламоутворення, диференціації дуже важкої категорії збагачуваності вугілля та процесів збагачення шламових продуктів.

На основе обобщения данных фактических балансов фракционного состава продуктов обогащения угля определены значения коэффициентов распределения зольности по этим продуктам для различных технологических процессов при выделении двух или трех продуктов разделения при плотностях разделения 1500 кг/м3 и 1800 кг/м3 для каменных углей и 1800 кг/м3 и 2000 кг/м3 для антрацитовых. Полученные значения коэффициентов распределения зольности по продуктам обогащения рекомендуются для использования при разработке изменения к стандарту Минтопэнерго Украины СОУ 10.1.00185755.002-2004 «Угольные продукты обогащения. Методика расчета показателей качества» с учетом шламообразования, дифференциации очень трудной категории обогатимости угля и процессов обогащения шламовых продуктов.

On the result of fractional composition actual balances coal beneficiation products, the ash distribution coefficients values for these different technological processes products were determined with separation of two or three products at densities of 1500 kg/m3 and 1800 kg/m3 for coal and 1800 kg/m3 and 2000 kg/m3 for anthracite. The obtained ash distribution coefficients values for enrichment products are recommended to using in change development to Ukraine Ministry of Fuel and Energy standard, SOU 10.1.00185755.002-2004 «Coal products of preparation. The calculating quality indicators methodology taking into account» the sludge formation, the differentiation of a very difficult category of coal preparation and slime products dressing.
Keywords: ВП «Укрндівуглезбагачення» ДП «НТЦ «Вуглеінновація»; гравітаційна сепарація; коефіцієнти розподілення зольності по продуктам збагачення