Розробка технології видалення фосфору із залізовмісних концентратів - Олійник, Т. А.; Скляр, Л. В. (My University, 2015)
Проведено аналіз основних методів видалення фосфору із залізорудних концентратів. У результаті виконаних досліджень та синтезу отриманих наукових результатів, була розро-блена технологія видалення фосфору з залізистих концентратів, яка дозволяє знизити вміст фосфору з 0,4 до 0,04%.

Проведен анализ основных методов удаления фосфора из железорудных концентра-тов. В результате исследований и синтеза полученных научных результатов, была разра-ботана технология удаления фосфора из железорудных концентратов, которая позволяет снизить содержание фосфора с 0,4 до 0,04%.

The analysis of the major methods for removing phosphorus from iron ore concentrates was conducted. As a result of research and synthesis of scientific results, the technology of phosphorus removal of iron ore concentrates was developed. This technology can reduce the phosphorus content from 0,4 to 0,04%.
Keywords: видалення фосфору та сірки з залізних руд; видалення фосфору; видалення фосфору із залізовмісних концентратів