Основні засади формування американської та канадської моделі меритократії - Охотникова, О. В. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
В основу системи державного управління США закладений принцип меритократії. У 1978 році був прийнятий Закон про реформу державної служби, в якому сформульовані основні складові меритократії. Відповідно до нього підбір і просування кадрів повинні здійснюватися виключно на основі здібностей, знань і навичок кандидатів.
Keywords: принцип меритократії; кваліфікаційні вимоги; Служба вищих керівників; Служба управління персоналом