Інноваційна активність в металургійній галузі: компаративний аналіз України з країнами ЄС - Литвиненко Н. І. (НТУ "ДП", 2023)
Результати. Застосування компаративного аналізу дозволило оцінити сучасний стан інноваційної активності в металургійній галузі України у порівнянні з європейськими країнами. Порівняльний аналіз проведено за ключовими показниками інноваційної діяльності промислових підприємств: кількість інноваційно активних промислових підприємств; витрати на інновації промислових підприємств; кількість упроваджених у виробництво нових технологічних процесів; кількість упроваджених видів інноваційної продукції (товарів, послуг); обсяг реалізованої інноваційної продукції (товарів, послуг). Аналіз проведено з використанням публічних статистичних даних Державна служба статистики України та статистичного бюро Європейського Союзу. Встановлено, що інноваційна активність в металургійній галузі Україна за ключовими показниками значно нижче ніж в європейських країнах. Визначено основні проблеми функціонування металургійної галузі України як частини світової галузі. Results. The use of comparative analysis made it possible to assess the current state of innovation activity in the basic metals industry of Ukraine in comparison with European countries. A comparative analysis, based on key indicators of innovation activities of industrial enterprises, was carried out. These indicators include the number of innovation activities of industrial enterprises; enterprise innovation expenditure of industrial enterprises; the number of introduced technological processes of industrial enterprises; the number of introduced innovative products (goods, services) of industrial enterprises; and total turnover from innovation activities of industrial enterprises. The analysis was carried out using public statistical data from the State Statistics Service of Ukraine and the statistical office of the European Union. It is revealed that innovation activities in metallurgical industry of Ukraine in terms of key indicators is significantly lower than in European countries. The main problems of functioning of the metallurgical industry of Ukraine are identified as part of the global industry.
Innovative activity in the basic metals industry: comparative analysis with EU countries
Keywords: показники інноваційної діяльності; металургійна галузь; статистичні данні; інноваційна активність; інноваційна продукція; indicators of innovation activities; metallurgy; statistical data; innovation activities; innovative products