Основи цивільно-військових відносин: світовий досвід та Україна - Пінскер О. С. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра студентки Пінскер Оксани Сергіївниакадемічної групи 052(м)-24-1 НН ІГСН спеціальності 052 Політологія. Мета роботи – здійснити дисциплінарну рефлексію світового досвіду організації цивільно-військових відносин та дослідити можливості його адаптації до українських умов з метою вдосконалення системи демократичного контролю, підвищення ефективності взаємодії між цивільною владою та сектором оборони в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови
Keywords: цивільно-військові відносини; демократичний контроль; обʼєктивний контроль; теорія узгодження; переворот; політичний режим; тоталітарний режим; демократія