Види взаємодії лікарських засобів у фармакотерапії - Черевата, Г. В.; Говоруха, Олена Юріївна (НТУ ДП, 2022)
Медичні засоби мають дуже багато різних видів впливу на організм хворих людей. Не дивлячись на це, найбільш важливою і поширеною є фармакотерапія, а саме вплив лікарських речовин на організм. У такому поширенні лікарських препаратів є як позитивні так і негативні сторони та наслідки. Фармакотерапія основана на використанні поєднань різного роду ліків. Це визначається симптоматичною дією більшості відомих лікарських засобів. Уявлення про симптоматичну дію ліків настільки міцно увійшло в медичну практику, що навіть сучасна фармакологія визначає цілі групи препаратів, які володіють протисимптомним ефектом.
Keywords: фармакотерапія; медицина; медичні засоби; лікарські засоби