Визначення впливу заходів з водопригнічення на стійкість основ будинків в зоні будівництва об’єктів метрополітену - Деревянко, В.О. (My University, 2018)
Пояснювальна записка складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел з 80 найменувань на 7 сторінках. Робота викладена на 132 сторінках машинописного тексту, містить 49 рисунків та 4 таблиці. Загальний обсяг дипломної роботи складає 143 сторінки. Об'єктом дослідження є процес трансформації напружено-деформованого стану системи «водонасичена ґрунтова основа-вертикальна виробка-розташовані поблизу будівлі та споруди» при відкачці ґрунтових вод. Предмет дослідження – деформації та пошкодження розташованих поблизу вертикальної виробки будинків та споруд, обумовлені відкачкою підземних вод. Мета роботи полягає в визначення та теоретичне обґрунтування причин, що обумовили у зв’язку з відкачкою підземних вод пошкодження та наднормативні деформації будинків та споруд, розташованих в зоні будівництва об’єктів будівництва метрополітену. Методи досліджень. Поставлена в роботі мета досягнута шляхом застосування комплексного методичного підходу, що включає узагальнення інформації та виробничого досвіду в області стійкості складних геотехнічних систем, використання чисельних методів, зокрема, методу скінченних елементів (МСЕ).
Keywords: метод скінченних елементів; водопригнічення; метрополітен; водонасичені ґрунти; стійкість основ