Listar СЕКЦІЯ - АВТОМАТИЗАЦІЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНІ СИСТЕМИ por fecha de publicación
Mostrando ítems 1-20 de 24
-
Розробка автоматизованої системи керування випалюванням керамічних блоків
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Останнім часом використання керамічного блоку отримало широке розповсюдження в житловому і промисловому будівництві малоповерхових і багатоповерхових будівель (до 9 поверхів). При заповненні керамічними блоками каркасних ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва азотної кислоти
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Азотна кислота за обсягом виробництва займає серед інших друге місце після сірчаної. Стрімке зростання об’єму виробництва HNO3 зумовлюється важливим значенням кислоти і її солей для народного господарства. Азотна кислота ... -
Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Консервування сушінням широко застосовують в молочній промисловості: сушать незбиране та знежирене молоко, сколотини, молочну сироватку, суміші незбираного молока з знежиреним молоком або вершками, без добавок або з ... -
Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Український ринок соків і сокових напоїв в останні роки динамічно розвивається. Отже, для вітчизняних виробників соків і сокових напоїв існує значний потенціал, використання якого обмежується такими чинниками, як низький ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва коксу
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Кокс − вид твердого палива, яке одержують нагріванням кам'яного вугілля, торфу тощо до високих температур без доступу повітря. Найбільше споживання в Україні припадає на промислові вуглецеві вироби, оскільки продукція ... -
Автоматизація процесу нагріву зерна у зерносушарці
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Більш високі об’єми сушіння зерна при зростанні вартості енергоносіїв потребують підвищення рівня автоматизації процесів керування. Об'єкт дослідження: система автоматизованого керування нагрівом зерна у шахтній зерносушарці ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва сиропу
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Цукровий сироп є продуктом, який широко застосовується у багатьох галузях промисловості. Велике значення для стійкості сиропу має концентрація цукру. Важливою технологічною особливістю сироповарильного котла є суміщення ... -
Автоматизація технологічного процесу заморожування риби
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Рибна галузь стрімко розвивається та не стоїть на місці. Попит на рибу та рибні продукти невпинно зростає, тому виникає необхідність у довготривалому її зберіганні. Основним методом консервування риби є заморожування. Але ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва поліетилену високого тиску
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)На сьогодні значну частину поліетиленової сировини, яка синтезується у світі, використовують для виробництва труб різного технологічного призначення, такого як будівництво напірних водопроводів та газопроводів і т.п. Значну ... -
Автоматизація виробництва тротуарної плитки
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Тротуарна плитка — сучасний матеріал для покриття тротуарів, вулиць, підходів до будівель. Плитка проста в укладці і обслуговуванні. На відміну від асфальтового покриття, не перешкоджає рослинам в живленні водою і газообміні. ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Жорсткі вимоги споживачів до смакових якостей харчових продуктів та напоїв спонукають науковців та виробників до створення сучасного напрямку в промисловості – розробки нових видів комбінованих харчових продуктів з пониженим ... -
Автоматизація технологічного процесу виготовлення автоклавного газобетону
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Газобетон − це легкий штучний матеріал, отриманий внаслідок твердіння поризованої суміші, що складається з гідравлічних в'яжучих речовин, тонкомеленого кремнеземистого компоненту, води та газоутворюючої добавки. Газо-бетонні ... -
Автоматизація виробництва твердих сирів
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Твердий сир – їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями, відокремленні сироватки з подальшою обробкою згустку та витримкою від трьох місяців до ... -
Порівняльний аналіз методів лінеаризації для інформаційно-вимірювальної системи температури повітря у просторі роликової печі
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Статична характеристика датчика – це функціональна залежність між вхідної та вихідної величиною в уставленому режимі. Лінеаризація статичної характеристики полягає у заміні можливих нелінійних залежностей, отриманих у ... -
Автоматизація технологічних ланок з виробництва стиролу
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Мета функціонування будь-якого хіміко-технологічного виробництва – одержання цільових продуктів у необхідній кількості та якості з використанням оптимальних об’ємів ресурсів. Основним методом виробництва є зневоднення ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва гальмівних колодок
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Однією із частин гальмівної системи є диск та колодки – як основна ланка для всієї системи. Якість виготовлення цих компонентів гальмівної системи значно зменшить кількість ДТП, оскільки вони є найбільш навантаженими ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва деревних паливних гранул
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Щороку зростають обсяги споживання електроенергії та інших енергоресурсів промисловістю та населенням. Запаси традиційних видів палива зменшуються, а їх вартість зростає. Тому значна увага приділяється пошуку альтернативних ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва штучних алмазів
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Алмази виділяються унікальною щільністю структури, що дозволяє каменю витримувати великі навантаження і високі температури. Ця властивість застосовується при космічних дослідженнях і розробках, у виробництві медичних ... -
Автоматизація технологічного процесу виробництва ксилолу
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Діметилбензоли або ксилоли, ксилени – ароматичні вуглеводні, органічні сполуки ряду аренів, ізомери складу C6H4(CH3)2, складаються з бензольного кільця та двох метильних груп. Сфери застосування ксилолу: стоматологія; ... -
Автоматизація виробництва морозива
(Видавництво НТУ "ДП", 2022)Морозиво як складний гетерогенний харчовий об’єкт, що є водночас піною, емульсією і суспензією, відрізняється агрегативною нестійкістю впродовж усього технологічного процесу виробництва та під час зберігання. Суміші морозива ...