Показати скорочений опис матеріалу
Критерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостями
dc.contributor.author | Баранов, П. М. | |
dc.contributor.author | Сливна, О. В. | |
dc.contributor.author | Шевченко, С. В. | |
dc.contributor.author | Кірін, Р. С. | |
dc.date.accessioned | 2022-10-20T08:05:06Z | |
dc.date.available | 2022-10-20T08:05:06Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | Критерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостями / П. М. Баранов, О. В. Сливна, С. В. Шевченко, Р. С. Кірін // Національний гірничий університет. Збірник наукових праць. – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2021. – № 67. – С. 125-135. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/161690 | |
dc.description.abstract | Мета. Ознайомлення з новою методикою оцінки якості бурштину-сирцю на основі принципу порівняння властивостей сировини зі споживчими властивостями виробів. Методика. В роботі використані загальнонаукові та спеціальні методи дослідження –теоретичні (аналіз, узагальнення, порівняння), гемологічні та економічні. Основна частина роботи базується на практичних результатах раніше виконаних досліджень та експертних оцінок. Результати. Показано, що бурштин є одним з найпоширеніших каменів насамперед у декоративно-прикладному мистецтві та ювелірній галузі. Сучасний ринок сформував споживчий попит на вироби з бурштину від бус і художнього різьблення до колекційних зразків і приладів інтер'єру. До кожного виду виробів пред'явлені свої варіації властивостей і, перш за все, це форма, розмір, колір, прозорість, естетичні ефекти, унікальність, рідкість, якість обробки та ін. Таким чином сформовані індивідуальні споживчі властивості для кожного виду виробів, які за сукупністю естетичних якостей забезпечують певну вартість товару. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво НТУ "ДП" | uk_UA |
dc.subject | бурштин | uk_UA |
dc.subject | критерії якості | uk_UA |
dc.subject | споживчі властивості | uk_UA |
dc.subject | декоративні властивості | uk_UA |
dc.subject | інклюзи | uk_UA |
dc.subject | принцип сумісності | uk_UA |
dc.title | Критерії оцінки якості бурштину на основі принципу порівняння зі споживчими властивостями | uk_UA |
dc.title.alternative | Criteria for amber quality assessment basing on the principle of comparison with consumer properties | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.identifier.udk | 553.99 | uk_UA |