Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.authorДовгий, О. С.
dc.date.accessioned2023-07-23T10:08:40Z
dc.date.available2023-07-23T10:08:40Z
dc.date.issued2023-07-03
dc.identifier.citationДовгий О. С. Автоматизація технологічного процесу отримання пивного сусла : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Довгий Олександра Сергійовича. – Д.: НТУ «ДП», 2023. – 58 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164317
dc.description.abstractПредметом дослідження бакалаврської роботи є автоматизація технологічного процесу отримання пивного сусла Об’єктом дослідження є технологічний процес охолодження пивного сусла в циліндричноконічному апараті Мета дослідження : синтез імітаційної моделі процесу охолодження пивного сусла в циліндричноконічному апараті під час зброджування пивного сусла. Поставлена мета досягається використанням наступних методів дослідження: аналіз інформаційних джерел, активний експеримент, структурна та параметрична ідентифікація, статистичний аналіз отриманих даних, математичне та імітаційне моделювання. Виконано аналіз технологічного процесу зброджування пивного сусла , розглянута структура циліндричноконічного апарату, як об’єкта керування та виокремлені основні особливості його функціонування. З огляду на це, було висунуто вимоги до технічних засобів автоматизації системи керування. Згідно висунутих вимог, була розроблена схема структурна системи керування, вибрані датчики (температури, тиску, двоокису вуглецю) та виконавчий пристрій (частотний перетворювач). Використовуючи інформацію про технічні характеристики технічних засобів системи, було вибрано пристрій керування – ПЛК VIPA серії 200V з додатковими модулями.. Виконано розробку схем: функціональної автоматизації та електричної принципової. За результатами активного експерименту отримані дані та виконано структурна і параметрична ідентифікація об’єкта керування. Р озроблено імітаційну модель циліндричноконічного апарата, як об’єкта. Адекватність становить 93,578% .uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ “Дніпровська політехніка”uk_UA
dc.subjectЗБРОДЖУВАННЯ , ПИВО , СУСЛО , ДАТЧИКИ, КОНТРОЛЕР, СИСТЕМА, ІДЕНТИФІКАЦІЯ, МОДЕЛЬ, АДЕКВАТНІСТЬ.uk_UA
dc.titleАвтоматизація технологічного процесу отримання пивного суслаuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA


Долучені файли

Thumbnail

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу