Показати скорочений опис матеріалу
Автоматизація технологічного процесу отримання пивного сусла
dc.contributor.author | Довгий, О. С. | |
dc.date.accessioned | 2023-07-23T10:08:40Z | |
dc.date.available | 2023-07-23T10:08:40Z | |
dc.date.issued | 2023-07-03 | |
dc.identifier.citation | Довгий О. С. Автоматизація технологічного процесу отримання пивного сусла : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Довгий Олександра Сергійовича. – Д.: НТУ «ДП», 2023. – 58 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164317 | |
dc.description.abstract | Предметом дослідження бакалаврської роботи є автоматизація технологічного процесу отримання пивного сусла Об’єктом дослідження є технологічний процес охолодження пивного сусла в циліндричноконічному апараті Мета дослідження : синтез імітаційної моделі процесу охолодження пивного сусла в циліндричноконічному апараті під час зброджування пивного сусла. Поставлена мета досягається використанням наступних методів дослідження: аналіз інформаційних джерел, активний експеримент, структурна та параметрична ідентифікація, статистичний аналіз отриманих даних, математичне та імітаційне моделювання. Виконано аналіз технологічного процесу зброджування пивного сусла , розглянута структура циліндричноконічного апарату, як об’єкта керування та виокремлені основні особливості його функціонування. З огляду на це, було висунуто вимоги до технічних засобів автоматизації системи керування. Згідно висунутих вимог, була розроблена схема структурна системи керування, вибрані датчики (температури, тиску, двоокису вуглецю) та виконавчий пристрій (частотний перетворювач). Використовуючи інформацію про технічні характеристики технічних засобів системи, було вибрано пристрій керування – ПЛК VIPA серії 200V з додатковими модулями.. Виконано розробку схем: функціональної автоматизації та електричної принципової. За результатами активного експерименту отримані дані та виконано структурна і параметрична ідентифікація об’єкта керування. Р озроблено імітаційну модель циліндричноконічного апарата, як об’єкта. Адекватність становить 93,578% . | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ “Дніпровська політехніка” | uk_UA |
dc.subject | ЗБРОДЖУВАННЯ , ПИВО , СУСЛО , ДАТЧИКИ, КОНТРОЛЕР, СИСТЕМА, ІДЕНТИФІКАЦІЯ, МОДЕЛЬ, АДЕКВАТНІСТЬ. | uk_UA |
dc.title | Автоматизація технологічного процесу отримання пивного сусла | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.identifier.udk | 681.5:004.94 | uk_UA |