Синтез та дослідження системи автоматичного керування технологічним процесом заморожування риби
Короткий опис(реферат)
Об'єкт дослідження: Система автоматичного керування технологічним
процесом заморожування риби, а саме камерою шокової заморозки Frios
Winter SF-2300, з регулюванням по каналу «тиск компресора → температура
випарника».
Мета роботи: підвищення ефективності керування камерою шокової
заморозки, шляхом регулювання через зміну тиску компресора холодильної
машини.
Принцип роботи камери шокової заморозки полягає в тому, що
холодоагент під тиском 5…26 бар, в залежності від необхідної температури у
випарнику, через дросельний отвір надходить у випарник, де через різке
зниження тиску рідина випаровується і перетворює її в пару, яка відбирає
тепло з внутрішніх стінок випарника, за рахунок чого охолоджується
внутрішній простір камери шокової заморозки. Номінальна температура
коливається в діапазоні 35… 12°С та залежить від технологічної карти
зберігання конкретного продукту.
Основні функціональні та конструктивні властивості, що були
враховані при розробці системи керування температурою в камері шокової
заморозки: об’єм камери, часові параметри заморозки продукту та
розморожування, кінцевими температурами заморозки та розморожування
Викладення основного матеріалу магістерської роботи ґрунтується на
інформації та результатах кваліфікаційної роботи бакалавра. У роботі було
висунуто критерії якості функціонування системи автоматичного керування,
виконано синтез системи керування та досліджено її роботу. Розроблено
людино-машиного інтерфейс для системи керування та його програмне
забезпечення.