Показати скорочений опис матеріалу
Дослідження товарного асортименту підприємства на споживчому ринку України
dc.contributor.author | Хома, Богдан | |
dc.date.accessioned | 2025-03-01T19:32:58Z | |
dc.date.available | 2025-03-01T19:32:58Z | |
dc.date.issued | 2024-06-28 | |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/169655 | |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та методичні засади формування товарного асортименту споживчої продукції на національному ринку України; проаналізовано маркетингове середовище та маркетингову діяльність ПРАТ «Комбінат «Придніпровський»; вдосконалено товарний асортимент споживчої продукції ПРАТ «Комбінат «Придніпровський» Об'єкт дослідження: процес оптимізації товарного асортименту споживчої продукції ПрАТ «Комбінат «Придніпровський». Мета кваліфікаційної роботи: аналіз та оцінка товарного асортименту споживчої продукції підприємства на національному ринку України для визначення його конкурентоспроможності та розробки рекомендацій щодо оптимізації товарного асортименту з урахуванням сучасних тенденцій і споживчих переваг. Положення, що захищаються: дослідження маркетингової товарної політики підприємства дозволило вдосконалити товарний асортимент споживчої продукції підприємства на національному ринку України для підвищення його конкурентоспроможності. Кваліфікаційна робота має тісний зв'язок із виконаними курсовими роботами з маркетингових досліджень, маркетингового ціноутворення, науковими студентськими роботами з маркетингу. Результати роботи можуть бути використані на промислових підприємствах України. Робота має застосування у сфері маркетингової товарної політики в молочній галузі. Соціально-економічна ефективність роботи полягає у вдосконаленні товарного асортименту споживчої продукції, що сприяє підвищенню рівня конкурентоспроможності підприємтсва. Висновки, пропозиції щодо розвитку об’єкта розроблення: оцінка товарного асортименту споживчої продукції підприємства на національному ринку України для визначення його конкурентоспроможності та розробки рекомендацій щодо оптимізації товарного асортименту з урахуванням сучасних тенденцій і споживчих переваг. У роботі використано такі методи досліджeнь: статистичний мeтод, фінансово-економічний, метод групування, метод аналізу та синтезу, мeтод eкспeртниx оцінок, IFAS-аналіз, EFAS-аналіз, PESТ-аналіз, АВС-, XYZ-аналіз, SWOТ-аналіз, таксономічний аналіз. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | МАРКЕТИНГОВА ТОВАРНА ПОЛІТИКА, СПОЖИВЧА ПРОДУКЦІЯ, ТОВАРНИЙ АСОРТИМЕНТ, МОЛОЧНА ГАЛУЗЬ. | uk_UA |
dc.title | Дослідження товарного асортименту підприємства на споживчому ринку України | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Долучені файли
Даний матеріал зустрічається у наступних фондах
-
Захист у 2023-2024 навчальному році [65]
Кваліфікаційні роботи студентів 2024 рік випуску 075 маркетинг Бакалаври