Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.authorКоротич, А. Д.
dc.contributor.authorСлавінський, Д. В.
dc.date.accessioned2022-06-23T11:04:46Z
dc.date.available2022-06-23T11:04:46Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.citationКоротич А. Д. Автоматизація виробництва твердих сирів / Коротич А. Д., Славінський Д. В. // Тиждень студентської науки - 2022 : матеріали 77 студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 16-20 травня 2022 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2022. – С. 369-371.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160494
dc.description.abstractТвердий сир – їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями, відокремленні сироватки з подальшою обробкою згустку та витримкою від трьох місяців до трьох і більше років. Виготовлення твердого сиру є багатостадійним процесом. Основні стадії: підготовка молока знежирення та пастеризація; вурдження – додавання молочнокислої або сичужною закваски; відділення сироватки; пресування – з'єднання сирних зерен в монолітний шматок, а також вичавлювання залишків сироватки; соління; дозрівання (визрівання), при якому всі складові частини сирної маси піддаються глибоким змінам, внаслідок яких формуються специфічний смак, аромат сиру, його консистенція і рисунок. Важливою особливістю твердих сичужних сирів, виготовлених за традиційною технологією, є придатність їх до тривалого зберігання.
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherВидавництво НТУ "ДП"uk_UA
dc.subjectтвердий сирuk_UA
dc.subjectматематична модельuk_UA
dc.subjectавтоматизація процесів виробництваuk_UA
dc.titleАвтоматизація виробництва твердих сирівuk_UA
dc.typeArticleuk_UA


Долучені файли

Thumbnail

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу