Автоматизація технологічного процесу заморожування риби
Короткий опис(реферат)
Об'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним
обладнанням - камерою шокової заморозки Frios Winter SF-2300.
Об'єкт дослідження – процес заморозки, зберігання, розморожування риби
у камері шокової заморозки.
Предмет дослідження – розробка моделі камери шокової заморозки,
регульованій по каналу «тиск компресора → температура випарника».
Холодоагент під тиском 5…26 бар, в залежності від необхідної
температури у випарнику, через дросельний отвір надходить у випарник, де
через різке зниження тиску рідина випаровується і перетворює її в пару, який
бере тепло з внутрішніх стінок випарника, за рахунок чого охолоджується
внутрішній простір холодильної камери. Номінальний режим температури може
бути в діапазоні -35…-12 °С, що залежить від технологічної карти зберігання
конкретного продукту.
Оскільки Frios Winter SF це серія промислових камер шокової заморозки
модульного типу, вільної комплектації, що дозволяє дуже гнучка варіювати
технічними та економічними параметрами кінцевих морозильних камер –
вартість технологічного обладнання, об’єм камери, часові параметри заморозки
продукту та розморожування, кінцевими температурами заморозки та
розморожування та ін. Таким чином є гостра потреба в створенні системи
керування та ідентифікації отриманого об’єкту керування.
Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель
відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки
підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш
детального аналізу впливів збурення. Отримана модель може бути використана
для розробки програмного забезпечення підсистеми керування