Автоматизація технологічного процесу виробництва шоколадної глазурі
Короткий опис(реферат)
Об'єкт дослідження: автоматизація процесу керування виробництвом
шоколадної глазурі.
Предмет дослідження: процес конширування шоколадної глазурі.
Мета роботи: підвищення ефективності процесу автоматичного
керування температурою води в охолоджувальній «сорочці» рефайнерконш-
машини за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування.
Основними методами дослідження використаними для досягнення
поставленої мети, були: аналіз літературних джерел, декомпозиція, планування
експерименту, статистичний аналіз даних, імітаційне моделювання.
В кваліфікаційній роботі проведено аналіз технологічного процесу
керування виробництвом шоколадної глазурі та описано принцип роботи
об’єкта керування – рефайнерконш-машини.
Згідно з вимогами до системи керування, було вибрано відповідне
апаратне забезпечення, що включає до себе програмований логічний контролер
VIPA 200V та модуль аналогового вводу/виводу.
Виходячи з опису технологічного процесу і структури об'єкта керування
було прийняте рішення провести активний експеримент.
В результаті проведеної роботи отримана модель об'єкта керування в
графічному середовищі імітаційного моделювання Simulink, ступінь
відповідності якої за нормованим середньоквадратичним відхиленням
становить 86,24%.
Отримана модель об’єкта керування може бути використана для
моделювання об'єкта керування і системи керування в цілому, що дозволить
підвищити точність регулювання.