• Автоматизація виробництва морозива 

      Горбонос, Є. О.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Морозиво як складний гетерогенний харчовий об’єкт, що є водночас піною, емульсією і суспензією, відрізняється агрегативною нестійкістю впродовж усього технологічного процесу виробництва та під час зберігання. Суміші морозива ...
    • Автоматизація виробництва твердих сирів 

      Коротич, А. Д.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Твердий сир – їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями, відокремленні сироватки з подальшою обробкою згустку та витримкою від трьох місяців до ...
    • Автоматизація виробництва тротуарної плитки 

      Папанов, Р. О.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Тротуарна плитка — сучасний матеріал для покриття тротуарів, вулиць, підходів до будівель. Плитка проста в укладці і обслуговуванні. На відміну від асфальтового покриття, не перешкоджає рослинам в живленні водою і газообміні. ...
    • Автоматизація перевірки стану стикових з’єднань конвеєрної стрічки 

      Родіков, Г. В.; Ткачов, В. В. (НТУ ДП, 2022)
      Стрічковий конвеєр – пристрій безперервної дії з об’єднаним вантажонесучим та тяговим органом у вигляді замкнутої стрічки. Стрічка приводиться у рух силою тертя між нею та приводним барабаном, опирається по всій довжині ...
    • Автоматизація процесу встановлення медичного діагнозу з використанням технологій Data Mining 

      Левдик, І. А.; Кабак, Л. В.; Іщук, П. О. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
      На сьогоднішній час все більш актуальною стає технологія Data Mining (технологія глибинного аналізу), що являє собою інтелектуальну обробку, напівавтоматичний аналіз великих об’ємів даних з метою ...
    • Автоматизація процесу керування виробництвом яблучного соку 

      Дмухівський, М. І.; Ткачов, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Український ринок соків і сокових напоїв в останні роки динамічно розвивається. Отже, для вітчизняних виробників соків і сокових напоїв існує значний потенціал, використання якого обмежується такими чинниками, як низький ...
    • Автоматизація процесу нагріву зерна у зерносушарці 

      Галюлько, В. В.; Соснін, К. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Більш високі об’єми сушіння зерна при зростанні вартості енергоносіїв потребують підвищення рівня автоматизації процесів керування. Об'єкт дослідження: система автоматизованого керування нагрівом зерна у шахтній зерносушарці ...
    • Автоматизація температурного режиму екструдера при виробництві полімерних труб 

      Цигичко, Артем Олегович; Соснін, К. В. (2023)
      Якість технологічного процесу визначається якістю окремих операцій. Підтримка заданої температури нагрівального елементу екструдера визначає якість полімерної труби. Об'єкт дослідження: система автоматизованого керування ...
    • Автоматизація технологічних ланок виробництва біологічного палива 

      Павленко, Д. О.; Козарь, М. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      В Україні зараз гостро стоїть питання поліпшення енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики. Головне завдання – знизити залежність від газу і нафтопродуктів. З огляду на те, що Україна має значний потенціал в ...
    • Автоматизація технологічних ланок з виробництва стиролу 

      Федоров, Д. М.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Мета функціонування будь-якого хіміко-технологічного виробництва – одержання цільових продуктів у необхідній кількості та якості з використанням оптимальних об’ємів ресурсів. Основним методом виробництва є зневоднення ...
    • Автоматизація технологічного процесу виготовлення автоклавного газобетону 

      Ромодін, А. В.; Карпенко, О. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Газобетон − це легкий штучний матеріал, отриманий внаслідок твердіння поризованої суміші, що складається з гідравлічних в'яжучих речовин, тонкомеленого кремнеземистого компоненту, води та газоутворюючої добавки. Газо-бетонні ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва гальмівних колодок 

      Ягодка, С. В.; Надточий, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Однією із частин гальмівної системи є диск та колодки – як основна ланка для всієї системи. Якість виготовлення цих компонентів гальмівної системи значно зменшить кількість ДТП, оскільки вони є найбільш навантаженими ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва азотної кислоти 

      Лисиця, С. С.; Заславський, О. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Азотна кислота за обсягом виробництва займає серед інших друге місце після сірчаної. Стрімке зростання об’єму виробництва HNO3 зумовлюється важливим значенням кислоти і її солей для народного господарства. Азотна кислота ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва деревних паливних гранул 

      Уманський, Р. С.; Надточий, В. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Щороку зростають обсяги споживання електроенергії та інших енергоресурсів промисловістю та населенням. Запаси традиційних видів палива зменшуються, а їх вартість зростає. Тому значна увага приділяється пошуку альтернативних ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва коксу 

      Васюков, Я. Ю.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Кокс − вид твердого палива, яке одержують нагріванням кам'яного вугілля, торфу тощо до високих температур без доступу повітря. Найбільше споживання в Україні припадає на промислові вуглецеві вироби, оскільки продукція ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва ксилолу 

      Кизилов, С. О.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Діметилбензоли або ксилоли, ксилени – ароматичні вуглеводні, органічні сполуки ряду аренів, ізомери складу C6H4(CH3)2, складаються з бензольного кільця та двох метильних груп. Сфери застосування ксилолу: стоматологія; ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва маргарину 

      Селіванов, О. Л.; Заславський, О. М. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Жорсткі вимоги споживачів до смакових якостей харчових продуктів та напоїв спонукають науковців та виробників до створення сучасного напрямку в промисловості – розробки нових видів комбінованих харчових продуктів з пониженим ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва мастил на основі мильних загусників 

      Гринь, О. К.; Козарь, М. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Зростаючі потреби в нафтопродуктах разом із постійним підвищенням цін на них і погіршенням екологічного стану навколишнього середовища зумовлюють пошук нових технологій переробки нафтопродуктів. Загусники створюють ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва поліетилену високого тиску 

      Сміщенко, А. О.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      На сьогодні значну частину поліетиленової сировини, яка синтезується у світі, використовують для виробництва труб різного технологічного призначення, такого як будівництво напірних водопроводів та газопроводів і т.п. Значну ...
    • Автоматизація технологічного процесу виробництва сиропу 

      Явтухов, А. В.; Воскобойник, Є. К.; Славінський, Д. В. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
      Цукровий сироп є продуктом, який широко застосовується у багатьох галузях промисловості. Велике значення для стійкості сиропу має концентрація цукру. Важливою технологічною особливістю сироповарильного котла є суміщення ...