Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/154591
Назва: Аналіз плоского важільного механізму. Методичні вказівки до виконання домашнього завдання з ТММ для студентів, що навчаються за освітньою програмою «Промислова естетика і сертифікація виробничого обладнання» спеціальності 132 «Матеріалознавство»
Автори: Мацюк, І. М.
Шляхов, Е. М.
Ключові слова: Аналіз;плоского важільного;механізму;ТММ;Методичні вказівки
Дата публікації: 2019
Видавництво: НТУ «ДП»
Бібліографічний опис: Мацюк І. М. Аналіз плоского важільного механізму. Методичні вказівки до виконання домашнього завдання з ТММ для студентів, що навчаються за освітньою програмою «Промислова естетика і сертифікація виробничого обладнання» спеціальності 132 «Матеріалознавство» / І. М. Мацюк, Е. М. Шляхов // ; Нац. техн. ун-т «Дніпровська політехніка». – Д. : НТУ «ДП», 2019. – 40 с.
Короткий огляд (реферат): В процесі вивчення теорії механізмів і машин студент повинен отримати необхідні практичні навички щодо застосування основних положень і висновків теорії до вирішення конкретних завдань. ці навички отримуються студентом при виконанні домашніх завдань і курсових проектів. Наведені методичні вказівки мають на меті допомогти студенту в проведенні аналізу плоского важільного механізму другого класу, який включає структурний, кінематичний і силовий аналіз. Кожен студент отримує завдання, в якому наведена схема механізму і необхідні дані до неї. Завдання може бути виконане: 1. Графоаналітичним методом на аркуші ватману (формат А2 або А3 в залежності від обсягу завдання); 2. Аналітичним методом з використанням персонального комп'ютера. Обсяг завдання (загальна кількість планів механізму, число планів механізму, що піддається кінематичному і силовому аналізу і т.п.) визначається викладачем в залежності від спеціальності та форми навчання студента. У цій брошурі розглянуто графоаналітичний метод аналізу механізмів за допомогою планів.
Опис: Зміст 1. Загальні зауваження 4 2. Структура механізмів 5 2.1. Ланки механізмів 5 2.2. Кінематичні пари і їх класифікація 5 2.3. Кінематичні ланцюги і їх класифікація 6 2.4. Структурні формули плоских механізмів 6 2.5. Структурна класифікація плоских механізмів 6 3. Кінематичний аналіз механізмів 10 3.1. Задачі кінематичного аналізу механізмів 10 3.2. Побудова планів механізму і траєкторій руху окремих точок ланок механізму 10 3.3. Визначення швидкостей точок і ланок механізму 12 3.4. Визначення прискорень точок і ланок механізму 16 4. Силовий аналіз механізмів 19 4.1. Задачі силового аналізу механізмів 19 4.2. Сили інерції ланок плоских механізмів 19 4.3. Умова кінетостатичної визначеності кінематичних ланцюгів 19 4.4. Плани сил для плоских механізмів 20 Перелік посилань 23 Додаток. Варіанти домашнього завдання по ТММ 24
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/154591
Розташовується у зібраннях:Кафедра конструювання, технічної естетики і дизайну

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Аналіз плоского важільного механізму2019.pdfМетодичні вказівки2,96 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.