Repository logo
  • English
  • Yкраї́нська
Log In
New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Кваліфікаційні роботи
  3. Електротехнічний факультет
  4. Кафедра кіберфізичних та інформаційно-вимірювальних систем
  5. Магістри
  6. 2021-2022 навчальний рік
  7. Дослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів
 
  • Details

Дослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів

Date Issued
2022-04-06
Author(s)
Соловйов, Максим 
Abstract
Об'єкт дослідження: система автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів.
Мета роботи: підвищення якості процесу нагріву фруктових джемів у варильному котлі за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування температурою теплоносія.
Вдосконалення алгоритму автоматичного керування температурою забезпечується через визначення нових закономірностей при дослідженні залежностей критеріїв якості перехідного процесу на виході системи автоматичного управління від параметрів закону автоматичного управління.
З урахуванням особливостей технологічного процесу, сформовані наступні критерії якості роботи системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів:
- час наростання повинен прагнути до мінімального значення. Причому за час наростання приймається час входу температури воду у діапазон ±2,0 °С навколо уставки;
- перерегулювання не повинне перевищувати 2,0 °С в абсолютних одиницях керованої величини.
У ході виконання кваліфікаційної роботи магістра отримані наступні результати:
- створена імітаційна модель системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів;
- проведений синтез системи автоматичного керування з урахуванням обґрунтованих критеріїв якості роботи системи, та визначене ефективне налаштування регулятора температури на основі встановлених залежностей критеріїв якості перехідного процесу на виході системи автоматичного управління від параметрів закону автоматичного управління;
- розроблене програмне забезпечення системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів.
Subjects

ВАРИЛЬНИЙ КОТЕЛ, ВИГО...

File(s)
Loading...
Thumbnail Image
Name

КР_маг_Соловйов_МО.pdf

Size

3.15 MB

Format

Adobe PDF

Checksum

(MD5):a1349dca3545c52101488b44eb2b89b8

.

Built with DSpace-CRIS software - Extension maintained and optimized by 4Science

  • End User Agreement
  • Send Feedback
Repository logo COAR Notify