Показати скорочений опис матеріалу
Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів
dc.contributor.author | Бабаков, О. В. | |
dc.contributor.author | Заславський, О. М. | |
dc.date.accessioned | 2022-06-23T07:17:52Z | |
dc.date.available | 2022-06-23T07:17:52Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Бабаков О. В. Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів / Бабаков О. В., Заславський О. М. // Тиждень студентської науки - 2022 : матеріали 77 студентської науково-технічної конференції (Дніпро, 16-20 травня 2022 року) – Дніпро : НТУ «ДП», 2022. – С. 348-349. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160465 | |
dc.description.abstract | Консервування сушінням широко застосовують в молочній промисловості: сушать незбиране та знежирене молоко, сколотини, молочну сироватку, суміші незбираного молока з знежиреним молоком або вершками, без добавок або з добавками. Визначальними критеріями ефективності технологічного процесу сушіння молока є вологість та продуктивність установки. Остання забезпечується регулюванням температури гарячого повітря, що надходить з калорифера, вбудованого в сушарку. Джерелом теплоносія для калорифера є перегріта водяна пара з парогенератора. Підвищення температури повітря, що подається в сушильну башту, обмежено небезпекою зіпсування (або навіть загорання) сухого молока, а зниження температури веде до збільшенню витрати теплоносія на одиницю випаруваної вологи. | |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво НТУ "ДП" | uk_UA |
dc.subject | консервування сушінням | uk_UA |
dc.subject | молочна промисловість | uk_UA |
dc.subject | програмований логічний контролер | uk_UA |
dc.title | Автоматизація технологічного процесу сушіння молочних продуктів | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |