Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158801
Назва: | Автоматизація процесів виробництва рослинного масла |
Автори: | Стацевич, Кристіан |
Ключові слова: | паровий котел ділянки дезодорації олії;СИСТЕМА КЕРУВАННЯ;КОНТРОЛЕР |
Дата публікації: | 12-вер-2021 |
Видавництво: | НТУ «Дніпровська політехніка» |
Бібліографічний опис: | Стацевич К. В. Автоматизація процесів виробництва рослинного масла : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Стацевич Кристіан Володимирович. – Д.: НТУ «ДП», 2021. – 82 с. |
Короткий огляд (реферат): | Об'єкт розробки: автоматизована система управління ділянкою рафінації олії. Мета: удосконалювати існуючі системи управління технологічними процесами для харчової промисловості. Викладена актуальність питання, визначені склад і функції автоматизованої системи управління ділянкою рафінації олії, запропоновані технічні рішення з використанням сучасних інженерних рішень, зроблений вибір елементної бази, визначена структура системи управління. В якості об’єкта управління виступає паровий котел ділянки дезодорації олії, для якої виконується розробка підсистеми автоматичного управління температурою олії. Вхідними параметрами об’єкту управління є сигнали управління для газового пальника який формує температур пару, клапан подачі пару. Вихідними параметрами об’єкту управління є температура пару на виході котла та температура масла в дезодораторі. Підсистема управління включає датчики температури масла в дезодораторі, датчик температури пару, газовий пальник, клапан подачі пару, пристрій управління та під’єднання до загально промислової мережі. Основними функціями системи є формування або реєстрування керуючого впливу який подається на об’єкт управління, реєстрування дійсного значення на виході об’єкта, візуалізація отриманих даних та їх надання у зручному для подальшої обробки виді. Система дослідження формує керуючий вплив у якості котрого виступає потужність пальника за рахунок якої виконується нагрів пару яким свою чергу виконується підігрів олії в дезодораторі. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/158801 |
Розташовується у зібраннях: | 2020-2021 навчальний рік |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Стацевич.pdf | 2,27 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.