Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160274
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСоловйов, Максим-
dc.date.accessioned2022-04-08T05:59:12Z-
dc.date.available2022-04-08T05:59:12Z-
dc.date.issued2022-04-06-
dc.identifier.citationСоловйов М. О. Дослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Соловйов Максим Олексійович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 100 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160274-
dc.description.abstractОб'єкт дослідження: система автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів. Мета роботи: підвищення якості процесу нагріву фруктових джемів у варильному котлі за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування температурою теплоносія. Вдосконалення алгоритму автоматичного керування температурою забезпечується через визначення нових закономірностей при дослідженні залежностей критеріїв якості перехідного процесу на виході системи автоматичного управління від параметрів закону автоматичного управління. З урахуванням особливостей технологічного процесу, сформовані наступні критерії якості роботи системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів: - час наростання повинен прагнути до мінімального значення. Причому за час наростання приймається час входу температури воду у діапазон ±2,0 °С навколо уставки; - перерегулювання не повинне перевищувати 2,0 °С в абсолютних одиницях керованої величини. У ході виконання кваліфікаційної роботи магістра отримані наступні результати: - створена імітаційна модель системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів; - проведений синтез системи автоматичного керування з урахуванням обґрунтованих критеріїв якості роботи системи, та визначене ефективне налаштування регулятора температури на основі встановлених залежностей критеріїв якості перехідного процесу на виході системи автоматичного управління від параметрів закону автоматичного управління; - розроблене програмне забезпечення системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ «Дніпровська політехніка»uk_UA
dc.subjectВАРИЛЬНИЙ КОТЕЛ, ВИГОТОВЛЕННЯ ДЖЕМУ, ТЕМПЕРАТУРА ТЕПЛОНОСІЯ, СИНТЕЗ, РЕГУЛЯТОР, ЛЮДИНО-МАШИННИЙ ІНТЕРФЕЙСuk_UA
dc.titleДослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемівuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_маг_Соловйов_МО.pdf3,23 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.