Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160274
Назва: | Дослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів |
Автори: | Соловйов, Максим |
Ключові слова: | ВАРИЛЬНИЙ КОТЕЛ, ВИГОТОВЛЕННЯ ДЖЕМУ, ТЕМПЕРАТУРА ТЕПЛОНОСІЯ, СИНТЕЗ, РЕГУЛЯТОР, ЛЮДИНО-МАШИННИЙ ІНТЕРФЕЙС |
Дата публікації: | 6-кві-2022 |
Видавництво: | НТУ «Дніпровська політехніка» |
Бібліографічний опис: | Соловйов М. О. Дослідження та синтез системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Соловйов Максим Олексійович. – Д.: НТУ «ДП», 2022. – 100 с. |
Короткий огляд (реферат): | Об'єкт дослідження: система автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів. Мета роботи: підвищення якості процесу нагріву фруктових джемів у варильному котлі за рахунок вдосконалення алгоритму автоматичного керування температурою теплоносія. Вдосконалення алгоритму автоматичного керування температурою забезпечується через визначення нових закономірностей при дослідженні залежностей критеріїв якості перехідного процесу на виході системи автоматичного управління від параметрів закону автоматичного управління. З урахуванням особливостей технологічного процесу, сформовані наступні критерії якості роботи системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів: - час наростання повинен прагнути до мінімального значення. Причому за час наростання приймається час входу температури воду у діапазон ±2,0 °С навколо уставки; - перерегулювання не повинне перевищувати 2,0 °С в абсолютних одиницях керованої величини. У ході виконання кваліфікаційної роботи магістра отримані наступні результати: - створена імітаційна модель системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів; - проведений синтез системи автоматичного керування з урахуванням обґрунтованих критеріїв якості роботи системи, та визначене ефективне налаштування регулятора температури на основі встановлених залежностей критеріїв якості перехідного процесу на виході системи автоматичного управління від параметрів закону автоматичного управління; - розроблене програмне забезпечення системи автоматичного керування температурою теплоносія у варильному котлі для виготовлення фруктових джемів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/160274 |
Розташовується у зібраннях: | 2021-2022 навчальний рік |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_маг_Соловйов_МО.pdf | 3,23 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.