Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165271
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Панасенко, Юлія | - |
dc.contributor.author | Герасименко, Тетяна | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-23T12:02:47Z | - |
dc.date.available | 2023-11-23T12:02:47Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Панасенко Ю. Інноваційні підходи як засіб просування готельних послуг / Панасенко Юлія, Герасименко Тетяна // Розвиток туристичного бізнесу, економіки та підприємництва: виклики сьогодення : матеріали І всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти і молодих вчених, 26–27 вер. 2023 р., м. Дніпро. – Дніпро : НТУ «ДП», 2023. – С. 94-96. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/165271 | - |
dc.description.abstract | Аналіз тенденцій розвитку готельних послуг показує, що компанії, які зробили інновації елементом свого буття, створюють нові або заново розкривають старі ринки, продукти, послуги, що у свою чергу веде до ще більш швидкого зросту. Тому для виявлення інноваційних підходів щодо просування готельних послуг у сучасних умовах використовують такі методи: спостереження, порівняння, узагальнення. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | готельний бізнес | uk_UA |
dc.subject | інновація | uk_UA |
dc.title | Інноваційні підходи як засіб просування готельних послуг | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Секція 2. Інноваційні підходи у сфері готельно-ресторанної справи |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Збірник І Всеукр.конференції-94-96.pdf | 227,47 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.